ponedeljek, 19. oktober 2009

Pa sva šla!




Po mučnem in s čustvi nabitem poslavljanju sva sedaj končno v Kuala Lumpurju v Maleziji, kjer je cca 30 stopinj podnevi in ponoči. Tu sva se ustavila, da obiščeva najinega irskega prijatelja Keitha, ki sva ga spoznala lani na Filipinih. On tukaj dela, tako da spiva pri njemu v stanovanju, ki je prava fensijada; stolpnica ima svoje tenis igrišče, fitnes in bazen, ki ga prav veselo uporabljava.


Tole je stanovanje:


Na balkonu, Keith je na levi:


Pa pogled z balkona podnevi:


in ponoči:


pri bazenu:


Čeprav sva tu šele en vikend, sva že kar precej doživela; dva večera zapored smo žurali in plesali do onemoglosti, kar nama je res pasalo, da se odklopiva po napornem pakiranju. Včeraj pa smo šli na indijsko kosilo, kamor nas je povabila Keithova indijska sodelavka, ker je bil indijski praznik.



Danes pa sva obiskala butterfly in bird sanctuary, kjer metulji in ptiči vseh barv in oblik prosto letajo okoli:






Najin plan je zaenkrat tak, da ostaneva v Maleziji kakšne 3 tedne, preden se odpraviva proti Avstraliji. Jutri odrineva proti severu na čajne plantaže, pa v nacionalni park ter na otočke gledat želve in snorkljat. Ko prideva nazaj, letimo skupaj s Keithom na malezijski del Bornea, kjer bomo splezali na en vulkan pa v rehabilitacijski center za orangutane ter na treking po džungli.


To je zaenkrat to, samo da povem, da je z nama vse v najlepšem redu in da zares uživava. Ko bova imela nove fotke, pa spet kaj napišem...


Do naslednjič!

12 komentarjev:

  1. ej lepo lepo... sm mislna te dni na tebe, da si verjetno ze tam... in prej sm lih zagledla da si na netu, pa sm mogla se wrt pokrit s ponjavami, da mi ne primrznejo paprike do jutri. tukaj zal ni 30C.
    pridno nosim tvojga jaka. ga mam za zuni in znotri. še ponoci spim v njem v moji podstresni cumnati- ker še ne kurmo in je lih prav tko.... udobno spim....
    danes sem ene 7h nabirala ozimnico- lesniki, orehi, in zej mislem da me je mal minilo, in da bo dost za letos....
    tak da sm mal pripravljena na zimo.

    lep pozdrav iz Tolmina

    MOnika

    OdgovoriIzbriši
  2. Ojla!

    Noro, noro....lih pravi čas sta spakirala namreč...tule je meni čista ludnica....mrazzzz.....ampak vseen lepo....
    Vidim da se imata prov super...madonca ;) Uživajta!
    Lepo vaju pozdravljam iz mrzle Štajerske ;)

    Mira

    OdgovoriIzbriši
  3. O, kako lepo, de se javljata. Midva sva lih iz Modrejc prišla, med vožnjo sva se ravno pogovarjala kje neki sta, pa kaj počneta. Zdej vidim, da sta prou na lepem.
    Upam, de se kmalu spet javita.
    Lep pozdrav, Romina

    OdgovoriIzbriši
  4. OJLA!Zelo sem se razveselila tvojega maila. Še vedno ne morem verjeti, da sta tako daleč. Res nore fotke.....
    Pri meni še vse po starem. Počasi se selim, rodila pa še nisem.....Javita se še kaj, jaz pa ti tudi javim, če me kaj preseneti in kaj prej rodim!! Poljubček,pozdravček od Natke in bejbike!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ful sem vesela Urška, da si se že oglasila in vse dokumentirala o tebi in Alešu. Mislim na vaju in vidim da res uživata. Danes sem vaju skoraj poklicala, da imam fraj karte za predstavo v Cankarjevem domu, če vaju zanima, pa sem se spomnila, da sta na drugi strani poloble. Res vaju pogrešam.Želim vama vse najboljše na svoji poti. Veselim se novih objav.

    OdgovoriIzbriši
  6. Opala, se vama že dogaja!
    Lepo, da sta se oglasila. Pri nas pa je mraz in hribči počasi dobivajo belo odejo. Sezona bordanja in smučanja se letos kar hitro bliža. Tamali sta še enako veliki...in Tina tudi. V mislih sem dostikrat z vama (Tina pa ogromnokrat-pa še premal sm reku).
    Še par modrosti: Urška, izogibaj se menijev z amebo, in moških brez erekcije...no šalo na stran, Aleš naj na Borneu obleče kaj kričečega, da ga ne izgubiš med orangutani.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ojla, vsem prav lepa hvala za te besede, je res fajn prebrat kaj iz domačih krajev, pa čeprav sva tu šele malo več kot en vikend...
    @Natka: ja nujno nujno mi moraš sporočiti veselo novico takoj, ko boš lahko, držim pesti za tebe! Pa še kakšno fotko pošlji, ko boš lahko..
    @izo: brez skrbi, amebe mi ne teknejo več, raje zobam une zanič ionske tablete v vodi kot pa da še enkrat doživim tak črevesni ča ča ča ;)
    A boste zrihtali kamero za skype, da se bova lahko videla s tamalima, da naju ne pozabita prehitro?

    Misliva na vse...

    OdgovoriIzbriši
  8. hja toplo je tud na jamovi sploh odkar mamo olje je namest 10 15 stopinj tko da tud mi večino časa nagi okol skačemo, nš sosed ma sauno, jakuzi in električno ograjo, tenis placi in bazeni so pa na ježici, nč tacga tale malvazija, nevem pa kako vama znese brez derez

    aja, a pelikani jejo metulje?

    matrejta se tko fejst še naprej
    če vaja že nč ne pogrešamo vsaj vidva ne uživata

    ajd p

    OdgovoriIzbriši
  9. Ojla, prjatlčka! No, sem malo počakala, preden sem lahko spregovorila, sej veš ... cmerica pač. ;) Ja, krasno sta začela! Vlivata upanje, sploh poletje kar sije iz fotk. Bomo kmalu pri vama, sploh če se bo zima tako hitro tihotapila v naše loge. ;) Željni novega branja, tako da kar hitro pisat nadaljevanje bloga. Objem obema! R&M

    OdgovoriIzbriši
  10. @pero: brez skrbi, se bova matrala se naprej po najboljsih moceh! :)) Ales pravi, da se kdajpakdaj priklopi na skajp
    @renata: dej se mi prosim javi na skajp, da bova mal poklepetali...kaksen nickname mas pa ti, ker sem te ze iskala??

    OdgovoriIzbriši
  11. Oj, prijatelja! A se bo tole kaj nadaljevalo? Lepo je bilo spremljati vajino pot. In bi jo še naprej ... Vse dobro!

    OdgovoriIzbriši
  12. No, pa bo Božič, malce snežen, a s kolesom se po Ljubljani še vedno da prevažat. Za mraz ni panike, dokler nam Rusi šibajo plin. Če zaprejo pipco, pa s sekiro v gozd na Rožnik. Zdejle se na štedilniku kuha goveja juhca in ješprenj, če mata caj prletta na en krožnik. Šnopc je tud. Nas mal daje škrlatinka pa virozice, ampak se ne damo. Mal nas bog testira, pa tud prou. Držta se, ker kot vidm vama hudga ni, naj bo sreča s službo, ker ko pridemo na obisk morta že hišo, no vilo, imet. Se vidmo kej, Dečman5.

    OdgovoriIzbriši